Mezítlábas Zenészek a Rajk László Szakkollégiumban

2011 Nov 17 - 20:00
Rajk László Szakkollégium, Budapest

Párbeszéd a zenéről
A Mezítlábas Zenészek szakkollégiumi koncertsorozata

Harmadik koncert- Rajk László Szakkollégium:

Kor-társ? - Találkozás fiatal magyar zeneszerzőkkel

A Kor-társ? című improvizációs koncert a fiatal zeneszerző Bolcsó Bálint: Gitter című művének ősbemutatója köré fonódik.
Két együttes: Mezítlábas Zenészek - és Magyar Soundpainting Társaság (MASZAT) előadói különböző aspektusait mutatják meg a mai magyar kortárs zene kifejezésvilágának. A közönség tagjai nem csak Bolcsó Bálint művét hallgathatják meg elsőként, hanem aktív résztvevőivé válnak az amerikai eredetű Soundpainting improvizációs technika által a pillanat művészetének is.
Ha szeretnél, hozz magaddal kisebb ütőhangszereket is!

Közreműködnek:

Bodrogi Éva- ének
Koltai Katalin-gitár
Rohmann Ditta-cselló
Bartek Zsolt-klarinét
Bolcsó Bálint-elektronika, zeneszerző
Gryllus Samu-basszusgitár
Tornyai Péter-hegedű

A Párbeszéd a zenéről sorozatról:

http://parbeszedazenerol.blogspot.com/

Folytatódik a Mezítlábas Zenészek szakkollégiumi koncertsorozata!
Az OTP Bank támogatásának köszönhetően a sorozat a 2011-es őszi félévtől -az eddig is résztvevő Rajk, Bolyai, TEK kollégiumok mellett- elindulhat az Eötvös, Lengyel Gyula és a Kolozsvári Mikó Imre Szakkollégiumban is.
A koncertsorozat hiányt pótol. A hiányzó párbeszédet szeretné megkezdeni művész és hallgató között. Alapcélunk, hogy az egyetemista fiatalok résztvevőivé váljanak ennek a dialógusnak. Reméljük, hogy sorozatunk kapcsán a szakkollégiumok - mint közösségi terek- színtereivé válnak egy több hónapon átívelő közös beszélgetésnek zenéről, művészetről. Törekvésünk, hogy az egyetemisták körében népszerűsítsük a komolyzenét, illetve hogy egymás szemléletét megismerve megfogalmazzunk kérdéseket, elvárásokat, válaszokat és megoldásokat.