(...) Le jeune homme, plongé dans la musique contemporaine, a une approche du son très charnelle. Il ne s’agit pas de s’emparer de la rythmique, ou même de dominer la clarinette basse et le saxophone soprano de Grencsó. (...) L’immédiateté de ce disque ne manque d’ailleurs pas de virer au coup de foudre (...)

Franpi Barriaux / citizenjazz.com
Forecast

(...) Sárvári és Hock mellett Lawrence Williams szaxofonjátéka és Bolcsó Bálint kitűnő elektronikus hangjai játszanak közre. Mindezt Rubik Ernő Zoltán zongora- és melodikazörejei festik egésszé. (...) A Telling Tales egy komoly hazai (és nemzetközi) free jazz album. Ezt sajnos kevés alkalommal van módunk így leírni, hál’ istennek, ez a kiadvány most alkalmat adott rá. A szó összes, pozitív értelmében: mesés.

Lenkes László / Improv.hu
Telling tales - live at JazzaJ

(...) az előadó mozgása és fizikai összekapcsolódása a hangkeltő eszközökkel számomra teljességgel meglepő összhatást eredményezett. (...) a szó legszorosabb értelmében is testi jellegű volt Bolcsó Bálint előadása. De testi abban az értelemben is, hogy a hangzásban alig-alig vettem észre a digitális világ testetlenségét. (...) Izgalmas, az elektronika innovatív lehetőségeit meggyőzően demonstráló koncert emlékével mehettünk haza.

Molnár Szabolcs / Muzsika
→ Szófa Budapest #3 (1, 2)

Bolcsó und Kocher bevorzugen dynamische Extrema sowie besonders lange oder kurze Dauern, so dass sich als Alternative zum «Wellengebilde» eine kontrastreiche Form vernehmen lässt. Das spannungsreiche Ergebnis dieser «szófa»-Kollaboration fasziniert in eigentümlich organischer Schroffheit.

Michael Kunkel / Dissonance
→ Szófa Budapest #3 (1, 2)


(...) Bolcsó Bálint zeneszerző rafinált, komplex és ironikus zenéje pedig nagyszerűen illik a koreográfus könnyednek tűnő, gunyoros stílusához.

Tóth Ágnes Veronika / Élet és Irodalom
Zöldkör


De nem a mesterségesen kreált utcaművészeti hangulattól értékes az 5, hanem Bolcsó megdöbbentően hatásos zörejzenéjétől és a táncosok kitűnő előadásától.

Kutszegi Csaba / Magyar Hírlap
5

Bolcsó finom neszekből, a hétköznap zenezajából-zajzenéjéből megkomponált hangzásvilága öt különböző rétegben tűnik megszólalni. Az idomokból áradó neszekre nem úgy fülelünk, mintha hangfalhoz bújnánk: egy nem látható világ morajlik, döng, rezeg, serceg odabent.

Halász Tamás / kontextus.hu
5

A zene talán ebben a darabban a legfurcsább. Vérbeli noise-musicot hallhatunk, zörejekből álló aláfestést. Természetesen megkomponált, belső törvényszerűségekkel rendelkező zenei entitásról van szó.

Mestyán Ádám / szinhaz.net
5

Balint Bolcso's Werk „Farblos“ zeichnet sich durch ein enormes dramatisches Potential in Kombination mit einem ausgeprägten Sinn für das Gestalten von klanglichen Verlaufsformen aus. (...) Er beherrscht den Klang und erzeugt mit seinem Material eine beeindruckende Musik.

ZKM Karlsruhe
Farblos